نرخ رشد نقدینگی که در پایان شهریورماه ۱۴۰۰ به رقم ۴۰.۵ درصد بود که با مدیریت کلهای پولی توسط بانک مرکزی در دولت سیزدهم، این متغیر در پایان سال ۱۴۰۱ به رقم ۳۱.۱ درصد و در پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۴.۳ درصد کاهش رسید.
عباس آرگون
اقتصاد ایران در سال 1403 با چالشهای متعددی روبهروست که عمده آنها همان چالشهای سال 1402 اما با شدت و عمق بیشتر است. برای نمونه در حوزه بینالملل با همان محدودیتهای ناشی از تحریم مواجه هستیم که از انتقال ارز ناشی از صادرات گرفته تا جذب سرمایهگذاری خارجی و هزینه حملونقل را با مشکل مواجه کرده ...
به گزارش سرمایه گذاری آنلاین ،در مصاحبه ای با البرت بغزیان کارشناس اقتصادی و عضو هیئات علمی دانشگاه تهران در خصوص رشد قیمت ارز و روند رشد آن گفت: این که رشد دلار تا کجا ادامه دارد سوالی است که همه میپرسند و جوابی برای آن وجود ندارد. در خوشبینانه ترین حالت باید گفت که منتظر عدد نباشیم. رشد قیمت دلار وابسته به تحولات سیاسی مانند حمله به کنسول گری، تحریم ...
عباس آرگون -عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران
اقتصاد ایران در سال 1403 با چالشهای متعددی روبهروست که عمده آنها همان چالشهای سال 1402 اما با شدت و عمق بیشتر است. برای نمونه در حوزه بینالملل با همان محدودیتهای ناشی از تحریم مواجه هستیم که از انتقال ارز ناشی از صادرات گرفته تا جذب سرمایهگذاری خارجی و هزینه حمل...
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اصلاح ساختار واقعی به معنای جدایی بودجه از نفت است، گفت: در لایحه بودجه سال آینده چهار عامل افزایش سقف بودجه، تعیین نرخ ارز ۲۳ هزار تومان، حذف ارز ۴۲۰۰ و افزایش حقوق ورودی موجب افزایش تورم خواهد شد.
مرکز آمار اعلام کرد نرخ تورم سالانه آبان ماه ۱۴۰۰ املاک مسکونی شهر تهران به عدد ۵۱،۸ درصد رسیده است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۵۹.۳)، ۷.۵ واحد درصد کاهش داشته است.
در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استانهای کهگیلویه وبویراحمد و اردبیل با ۵ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان کرمان با ۱.۴ درصد افزایش است.
کسری و ناترازی بودجه، مشکل اصلی بودجه سالیانه محسوب میشود که «نقشه راه رشد غیرتورمی» برای رفع آن، راهکار اخذ مالیات، واگذاری اموال دولت، کاهش هزینه و افزایش منابع را دنبال میکند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران میگوید مشکلات اجرایی بودجه سالانه عامل اصلی افزایش نرخ تورم بوده و برای مدیریت آن باید در نظام بودجه نویسی سال آینده تغییراتی مهم به وجود آورد.
بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهکهای مختلف هزینهای، فاصله تورمی دهکها در شهریور به ۴ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٥.٤ درصد) ١.٤ واحد درصد کاهش داشته است.